Horseware

Horseware
Horseware officiella logotyp

Horseware är det populäraste märket av hästtäcken i Sverige. Det är inte konstigt eftersom de gör riktigt bra täcken. Företaget Horseware grundades på Irland och har fortfarande sitt huvudkontor där. Tyvärr har man flyttat produktionen av de flesta modellerna till Kina vilket enligt oss har försämrat kvaliteten något, men dem är fortfarande bra. Modellen Rambo tillverkas dock fortfarande på Irland(Dundalk) och enligt Horseware själva så är det det absolut bästa. Sedan starten av företaget år 1985(Tom MacGuiness grundade företaget) har man ägnat sig åt utvecklingen av världens bästa täcken till rimliga priser. Man har genom åren tagit fram och utvecklat sina modeller för att göra dem bättre och bättre, samt vill man lyckas pressa priserna ytterligare utan att kvaliteten försämras.

Horseware säljer täcken världen över och i nästan varje stall hittar du produkter från dem. Man har också senare tid breddat sortimentet och gått från att bara sälja hästtäcken till fler produkter som exempelvis ridkläder och hästutrustning.

Olika modeller från Horseware

Sortimentet från Horseware är uppdelat i 5 olika modeller och därmed även 5 prisklasser. De har allt från lite billigare täcken till dyrare. Vi skall gå igenom de olika modellerna från Horseware lite kort här nedan och om du vill fördjupa dig ytterligare om modellerna så kan du göra det genom att klicka på länken.

 • Mio

  Det billigaste alternativet och kvaliteten är därefter. Det är inte dåliga täcken men om du har den ekonomiska möjligheten att gå upp till Amigo bravo så rekommendera vi det. Det finns dock flera som är nöjda med Mio täckena och med all rätt.

 • Amigo Hero

  Amigo Hero är bra täcken, inte det bästa men fortfarande prisvärda och bra. Alla produkter finns inte i modellen Hero men du hittar exempelvis några täcken som är unika för just Hero. Exempelvis Amigo Hero 50g som är ett lätt fodrat regntäcke.

 • Amigo Bravo

  Storsäljaren om man får tro Horseware själva och även den modell som vi fastnat för i de flesta fallen. Detta är något dyrare täcken men ändå inte de dyraste. Riktigt prisvärda täcken som du kommer ha flera år med väldigt bra passform. Denna modellen har de flesta olika typer av hästtäcken du kan tänka dig, stalltäcken, regntäcken, vintertäcken och flugtäcken med mera.

 • Rambo

  Vad Horseware blev känt för. Den symboliska gröna färgen på hästtäcket med en röd kant har levt kvar sedan starten och har nog inte undgått någon. Säger man order Horseware så känner ser nog dem flesta täcket framför sig och med all rätt. Ett supertäcke som är mycket hållbart. Något dyrt, men du får valuta för pengarna helt klart. Rambo finns också i alla utförande du kan tänkas behöva.

 • Rhino

  Rhino är en modell av högkvalitet som tillhör de dyrare modellerna. Modellen passar något tunnar hästar med fullblodsinslag. Våra Svenska hästar är oftast för grova för denna modell och gör sig bättre i någon av dem ovan. Men det finns hästar i Sverige också såklart där Rhino är det bästa alternativet.

 

Täcken av bra kvalitét

Horseware gör helt enkelt täcke av riktigt bra kvalitét. Du får vad du betalar för och det finns något för alla plånböcker och hästar. Du kommer garanterat att bli nöjd om ditt val faller på detta märke och vi rekommenderar täckena starkt.

Vår egen upplevelse

Vi har testat de flesta modellerna från Horseware och är själva riktigt nöjda. Det finns mer att önska från vissa modeller medan andra överträffar ens förväntningar. Du hittar ett utförligare utlåtande om specifika produkter från Horseware om du läser mer om just dem. Summerat så kan vi säga att du hitta flera av Horsewares täcken i toppen bland våra rekommendationer i våra olika kategorier av hästtäcken.

Övrigt om Horseware

 • Företagsnamn: Horseware Products Ltd
 • Land: Irland
 • Adress: Finnabair Industrial Estate, A91 KF5F, Dundalk, Co. Louth, Irland
 • Tillverkning: Irland & Kina
 • Hemsida: https://www.horseware.com
 • Telefon:  (353) 42 9389000
 • E-post: info@horseware.com