Tvättmedel för hästtäcken

Vi rekommenderar dig att välja ett tvättmedel anpassat för hästtäcken. Hästtäcken är tåliga produkter som är gjorda för att hålla i flera olika miljöer. Däremot så är det vattentäta skyddet inte lika tåligt och det krävs att man är skonsam för att det skall hålla så länge som möjligt. Ett regntäcke som läcker där hästen blir blöt igenom är inget kul, hästen får svårt att torka självmant och svårt att hålla värmen.

De flesta tillverkarna säljer eget tvättmedel för hästtäcken som dem säljer. Dessa tvättmedel är skonsamma och kommer att ta väl hand om ditt täcke. Horseware, Bucas, Premier Equeen med flera har egna tvättmedel och vårt tips är att köpa från den tillverkare som gjort ditt täcke. Dem har trots allt bäst koll på vad som är rätt för just ditt täcke och vill ju att du skall vara nöjd. Om de hade sålt ett tvättmedel som inte var bra hade det ju resulterat i täcken som ej höll vad dem utlovade och därmed många missnöjda kunder som vill reklamera och det är ingen hållbar strategi för något företag.

Om du vill tvätta med eget tvättmedel är det fortfarande okej och ditt täcke kommer inte att gå i sönder. Däremot så kan vanligt tvättmedel slita mer på det vattentäta skyddet. Läs vår guide om hur du skall tvätta dina hästtäcken på rätt sätt för att vara så skonsam som möjligt.