Fynda begagnade hästtäcken till bra pris

Det är helt okej att köpa begagnade hästtäcken och du kan enkelt fynda täcken i bra skick till bra priser på internet. Hästtäcken av bra kvalitét håller länge och om du hittar ett i bra skick till bra pris så skall du slå till. Alla vill inte köpa begagnat utan köper hellre nytt och det är upp till var och en.

Begagnat Horseware täcke
Begagnat flugtäcke från Horseware. Köpt i Facebook gruppen ”Köp & Sälj HORSEWARE”.

Såhär fyndar du begagnade hästtäcken

Det finns flera annonsplatser på internet för begagnade hästsaker och det är här du skall börja leta. Innan du börjar leta så måste du veta vilken modell du vill köpa, eftersom det underlättar om du kan söka på exakta modellen. Därefter är det bara att försöka hitta ett som verkar vara i bra skick, rätt storlek och till ett pris som du anser vara bra nog. På senare tid har också flera grupper på Facebook startats där man annonserar om begagnade hästtäcken.

Tips på annonsplatser där du hittar hästtäcken:

 • Hästnet

  Hästnet känner de flesta hästmänniskor till. Här finns en egen kategori för begagnade hästsaker och även hästtäcken. Detta är ett bra tips och det finns hundratals annonser.

  Besök Hästnet

 • Hippsonmarket

  Nystartad annonsplats från välkända Hippson. Finns inte lycka mycket annonser som Hästnet ännu(2017) men sidan växer.

  Besök Hippsonmarket

 • Blocket

  Sveriges ledande annonsplats för begagnade saker, såklart finns det specifika kategorier för hästsaker.

  Besök Blocket

 

Tips på Facebook grupper där du hittar hästtäcken:

Att köpa och sälja saker via Facebook har blivit allt vanligare.

 • Köp & Sälj HORSEWARE

  En grupp specificerad på Horseware täcken. Här kan man göra många bra fynd. Kräver medlemskap som vem som helst kan ansöka om.

  Besök gruppen

Köp & Sälj HORSEWARE

Nackdel med begagnade hästtäcken

Det finns nackdelar med att köpa begagnat. Det första är att täcket inte lever upp till säljarens beskrivning och det kan man aldrig vara säker på. Be därför om en bild på täcket och täckets insida.

Att köpa begagnat innebär att en annan häst har haft täcket på sig. Det har också befunnit sig i ett annat stall vilket möjliggör spridning av smittor. Detta är viktigt att tänka på och vi rekommenderar dig därför att ALLTID tvätta täcket innan du använder det. Har du möjlighet kan du även lägga täcket i ett bad av virkon för att säkerställa att bakterierna verkligen dör. Läs vår guide där vi berättar hur du tvättar dina hästtäcken på bästa sätt.

Tänk på vid köp av begagnat

Tänk på att det finns folk som vill luras. Det är tråkigt men också verkligheten. Många som säljer saker begagnat vill ha betalt i förskott. Använd din egen bedömning om du är beredd på att skicka pengar innan säljaren skickar täcket till dig, men som sagt du skall vara medveten om att det finns oärliga människor även bland hästannonserna. Om du får ett dåligt eller oseriöst intryck så kan du skicka hälften av pengarna först eller be säljaren skicka paketet mot exempelvis postförskott. Det finns också fler tjänster som skyddar dig som köpare, exempelvis blocket paketet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *